דף הבית - אתר כספים
שם:
דוא"ל:
טלפון:
נושא:
ניהול תיקים

ניהול תקציב

ניהול קרנות השתלמות

ניהול קרנות נאמנות

ניהול קופות גמל

מדריך משכנתא

בנקים

חשבונאות ומס

חיסכון לטווח בינוני וארוך

ניהול השקעות


חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?

ישראלים רבים יעידו כי לעתים המצב הפיננסי, מורכב ככל שיהיה, לא יהווה צרה כמו שהלחץ הפיננסי עלול לייצר, לכן חשוב להכיר את התופעה הרווחת שנקראת "חרדה כלכלית", ללמוד לקרוא את תגובות פיזיות ורגשיות המתרחשות בעת מחשבה על נושאים כספיים ולמצוא את הדרך שתאפשר לכם לשמור על שליטה בחרדה זו. למעשה חרדה כלכלית היא מין מפלצת שרודפת אחרי רבים ומעוררת דאגות בקרב ישראלים בכל שכבת גיל ומצב אישי. חרדה פיננסית זו יכולה להתיש ולגרום למצוקה משמעותית עד מאוד..

על תסמיני החרדה הכלכלית

בין התסמינים המרכזיים המאפיינים חרדה כלכלית ניתן למצוא אלמנטים של דאגה מוגזמת, עצבנות וקשיי ריכוז. מה עלול לגרום לחרדה זו? לפעמים היא נגרמת בתקופת הילדות מתוך התבוננות בהורים המבזבזים כספים או דואגים לחשבון הבנק שלהם, ולפעמים הדבר נעוץ בחוויות האישיות שלכם – למשל כשאתם מדמיינים איך החיסכון הפנסיוני שלכם צולל ונעלם או כשאתם מתמודדים עם צורך לסגור עסק וכו'. הטראומה הכלכלית לא חייבת להיות גדולה עד כדי כך שתגרום להפרעה פוסט-טראומתית וגם הטראומות ?הקטנות? של החיים, כמו פיטורין או עיקול חלילה, עלולות להוביל למצב של חרדה כלכלית הנוגעת לכספים ולעתיד שלכם. התסמינים הנפוצים של חרדה זו כוללים:

  • תחושת דיכאון או חרדה מהמצב הפיננסי.
  • הוצאות יתר.
  • אובססיה לחסכנות.
  • אי נוחות בצבירת עושר.
  • הסתמכות לחלוטין על אחרים שיטפלו בכספים שלכם.
  • חוסר יכולת לשנות התנהגויות פיננסיות, למרות התמריצים לעשות זאת.
  • נתינת כסף לילדים בוגרים או לקרובים אחרים, שוב ושוב.

איך ניתן לנסות ולהתמודד עם חרדה כלכלית?

הנה שלושה טיפים מרכזיים שיכולים לעזור לכם בנושא:

  1. לקבוע צ?ק-אין שגרתי לכספים – מומחים ממליצים להתייחס לכסף באותה דרך בה אנשים מתייחסים לטיפול עצמי. כלומר, לקבוע זמן לטיפול בכספים שלכם, לקבוע דייט עם עצמכם או עם בן/בת הזוג אם הבעיה קשורה אליו/ה.

    • דייט כספים עם עצמכם יכול להתמקד בפעולות מידיות, כמו יצירת קשר עם מנהל החשבונות, או למידה של מערכת הנהלת חשבונות חדשה.
    • דייט כספים עם בן/בת הזוג יהיה כמובן אישי יותר.
  2. לחקור כיצד הנפש והגוף שלכם מגיבים – התחילו לשים לב לרגשות ולתגובות של הגוף כשאתם דנים בכסף או מקבלים החלטות פיננסיות. נסו להביא יותר מודעות לרגשות ולדפוסים המאפיינים את הגוף והנפש שלכם. צ?ק-אין לגוף ילמד אתכם כיצד לזוז הצידה ולהתבונן על המתרחש מהצד, כך שהפחד לא ?יבלע? אתכם. זה ילמד אתכם לעבוד עם הרגשות שלכם במקום שתהפכו להיות הרגשות שלכם.
  3. וגם, לבקש עזרה – טיפול בחרדה כלכלית כולל פעולות חיצוניות ופנימיות כמו:
  • פעולות חיצוניות - נקיטה בצעדים ליצירת תקציב או לצמצום החוב, עם אפשרות לשכירת אנשי מקצוע בתחום הפיננסי.
  • פעולות פנימיות יכולות להיות חמקמקות יותר, ולכן מומלץ על פגישה עם מטפל פיננסי או עם יועץ שיעזור לכם למצוא את שורש הבעיות הכלכליות שלכם.
הגבלת אחריות

יצירת קשר, אתר כספים © כל הזכויות שמורות