ניהול תקציב
- איך ומתי לבחור הלוואה חוץ בנקאית?
- איך לבחור כרטיס אשראי
- איך להתנהל נכון במיתון
- איך להתנהל נכון כלכלית ופיננסית כשמוכרים דירה
- האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות (הלוואות p2p)?
- היטל השבחה
- השוואת מחירי תקשורת
- חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?
- יוצאים לגמלאות - זכויות כספיות
- כינוס נכסים ופשיטת רגל
- כך תוכלו לקבל הלוואה מיידית במזומן
- כרטיס ויזה נטען
- כרטיסי אשראי
- לשמור על הכסף בחשבון
- מה זה חדלות פירעון?
- ניהול אשראי
- ניהול עסק
- ניהול פיננסי נכון בארגון
- ניהול תזרים מזומנים
- ניהול תקציב נכון
- רכישת רכב יד שניה – החלטה כלכלית נכונה
- שירותי ביקורת וניהול כספים לעסק - מתי ולמה?
- תלוש שכר
ניהול קרנות השתלמות
ניהול קרנות נאמנות
ניהול קופות גמל
מדריך משכנתא
- ביטוח חיים למשכנתא
- השוואת בנקים למשכנתאות
- יועץ משכנתאות פרטי
- לקיחת הלוואה להחזר משכנתא
- משכנתא או הלוואה
- ריבית משכנתא
בנקים
- ביטוח משכנתא
- בנקים בישראל
- הלוואות
- הלוואות חוץ בנקאיות
- הלוואות לסטודנטים
- הלוואות לעסקים
- הלוואות פרטיות
- מחשבון הלוואות
- משכנתא
- סוגי הלוואות מוכרות
חשבונאות ומס
- איתור כספים
- החזר מס לשכירים
- חשבות וניהול כספים
- יועץ מס
- למה הדרישה ליועצי מס עולה?
- מה מגיע לתושב חוזר?
- מס הכנסה להכנסה פסיבית
- מקדמות מס
- ניהול חשבונות
- ניצול נכון של שנת המס
- ראיית חשבון
- שינויי המבנה בחברה מזווית מס הכנסה
חיסכון לטווח בינוני וארוך
- ביטוח מנהלים
- ביטוח סיעודי
- פוליסת חיסכון - המדריך המקיף להשקעה חכמה ומשתלמת
- קופת גמל
- קרן השתלמות
- קרן פנסיה
- תוכניות חיסכון שכל הורה צריך להכיר
ניהול השקעות
מדריך להשקעה בקרן השתלמות
אחת הדרכים המשתלמות ביותר להשקיע את הכסף שלכם היא להפקיד אותו בקרן השתלמות. איך עושים את זה, מה היתרונות של השקעה כזאת ומה חשוב שתדעו לפני שאתם בוחרים את מסלול ההשקעה?
מה זה קרן השתלמות?
קרן השתלמות היא סוג של תכנית חיסכון לטווח קצר, בינוני או ארוך שמנוהלת על ידי בית השקעות. הכספים המופקדים בקרן מושקעים בשוק ההון וכך צוברים תשואות, ממש כמו בקופות גמל או בקרנות פנסיה.
בכל בית השקעות קיימים סוגים שונים של קרנות השתלמות, כלומר מסלולי השקעה שונים, כך שכל אחד יכול לבחור את המסלול המתאים עבורו: קרן השתלמות במסלול סולידי היא קרן שנשענת על ניירות ערך יציבים, כך שהסיכון הכרוך בהשקעה בה הוא נמוך, אבל גם התשואה הצפויה נמוכה, כלומר - הרווח שתעשו על הכסף שהשקעתם במסלול זה לא יהיה גדול. אם אתם מעדיפים לקחת סיכון קצת יותר גדול בתקווה להגיע לרווחים גבוהים יותר, תוכלו לבחור קרנות השתלמות במסלולים בעלי סיכון גבוה יותר.
ההפקדות לקרן נעשות מדי חודש או אחת לתקופה, על פי תנאי המסלול שבחרתם, וכפי שנפרט בהמשך. בכל שלב ניתן גם לעצור את ההפקדות ולתת לכסף שכבר נצבר בקרן להמשיך לצבור ריביות.
מתי אפשר למשוך את הכסף?
אחרי 6 שנים הקרן הופכת לנזילה ואתם יכולים למשוך את הכסף לכל צורך שתרצו. אתם כמובן לא חייבים להוציא את הכסף ויכולים להשאיר אותו בקרן לטווח ארוך ככל שתרצו, ולהמשיך לצבור רווחים. יש אפשרות נוספת למשוך את הכסף אחרי 3 שנים, אבל היא אפשרית רק אם הגעתם לגיל פרישה או אם מטרת המשיכה של הכסף היא לצורך השתלמות מקצועית.
מי יכול לפתוח קרן השתלמות?
במקור, קרנות ההשתלמות נוצרו כדי לממן השתלמויות מקצועיות לעובדים שכירים בלבד. כיום קרנות ההשתלמות הן אפיק השקעה שיכול להתאים הן לשכירים והן לעצמאים, עבור כל מטרה.
עבור עצמאים זה מאוד פשוט – כל מה שצריך לעשות כדי לפתוח קרן השתלמות ולהתחיל להפקיד כספים הוא להוכיח שיש לכם הכנסה כעצמאים, בין אם זה כעוסק פטור או כעוסק מורשה.
אם אתם שכירים זה קצת יותר מורכב – קרן השתלמות לשכיר נחשבת להטבה של המעסיק, ורק הוא יכול לפתוח אותה עבורכם. אם המעסיק יבחר שלא לעשות זאת, לא תוכלו לפתוח קרן השתלמות בעצמכם, אלא אם כן יש לכם הכנסה נוספת כעצמאים. בחלק ממקומות העבודה יש הסכמים קיבוציים שקובעים זכאות לקרן השתלמות עבור העובדים, שווה לבדוק אם גם בהסכם ההעסקה שלכם יש סעיף כזה.
איך מפקידים כספים לקרן?
ההפקדות לקרן נעשות בהתאם לתנאי המסלול שתבחרו, כאשר יש הבדל משמעותי בין שכירים לעצמאים: העצמאי, מטבע הדברים, הוא היחיד שמפקיד כספים עבור הקרן שלו. השכיר, לעומת זאת, מתחלק בסכום ההפקדה עם המעסיק, ממש כמו בתשלומים לביטוח הלאומי או בהפרשות לקרן הפנסיה. למעשה בכל חודש, על הסכום שמופרש מהשכר של העובד, המעסיק יפריש פי 3.
חשוב לדעת שגם אחרי גיל הפרישה אפשר להמשיך להפקיד לקרן ההשתלמות כל עוד אתם ממשיכים לייצר הכנסה.
מה היתרונות של השקעה בקרן השתלמות?
להשקעה בקרן השתלמות יש יתרונות רבים:
- הטבות מס - קרן השתלמות נחשבת לאחת מצורות החיסכון וההשקעה האטרקטיביות והמשתלמות ביותר בעיקר בזכות הטבות המס שקיימות בה, שלא קיימות בצורה דומה בשום אפיק חיסכון מקביל.
רק כדי שנבין את הנושא טיפה יותר טוב: מעסיק פתח קרן השתלמות עבור שכיר שמרוויח 16,000 ₪ בחודש. ההפקדות לקרן נעשות בגובה התקרה המקסימלית, כלומר 1,571 ₪ מדי חודש. בהנחה שהתשואה מהקרן היא 4% לשנה ודמי הניהול עומדים על 0.8%, אחרי 6 שנים יהיו לשכיר 124,518 ₪ בקרן. אם לא ימשוך את הכסף, כעבור עוד 6 שנים הסכום יגדל ביותר מפי 2 ויגיע ל- 275,354 ₪ וכך הלאה.
נזכיר כאן שאצל שכירים, כאמור, ההפקדה מתחלקת ביחס של 1:3 עם המעסיק, כלומר – אם ההפקדות הן בגובה התקרה המקסימלית, המעסיק יפקיד בעצם 7.5% מתוכן מדי חודש (או 1,178 ₪) והעובד יפקיד 2.5% (או כ-393 ₪).
עוד טיפה על הטבות המס
- במשיכה - לא תשלמו מס רווחי הון, כלומר תוכלו למשוך את הכסף מהקרן בלי לשלם מס על הרווחים שצברתם באמצעותה (עד תקרת רווח מסוימת שגובהה משתנה מתקופה לתקופה).
איך בוחרים קרן השתלמות?
בחירת קרן השתלמות מורכבת משני חלקים: בחירת מסלול ההשקעה ובחירת בית ההשקעות בו הקרן מנוהלת.
בחירת מסלול ההשקעה המתאים:
בכל בית השקעות יש מסלולי השקעה שמבוססים פחות או יותר על אותה חלוקה לשלושה סוגי מסלולים:
- מסלול מנוהל - מסלול שבו כל ההחלטות בנוגע להשקעת הכספים של הקרן נעשות על ידי מנהלי ההשקעות מטעם בית ההשקעות, שבונים את תיק ההשקעות שלכם ומנסים להפיק ממנו את מירב התשואות בהתאם לרמת הסיכון שאתם מעוניינים לקחת. ההמלצה הכללית היא: ככל שאתם צעירים יותר, כך כדאי לבחור במסלול מסוכן יותר, כי בטווח הארוך אלו המסלולים שמניבים תשואות גבוהות יותר. ככל שאתם מבוגרים יותר או מתקרבים למועד בו אתם מתכננים למשוך את הכספים – עדיף שתשמרו על הכסף שלכם ותבחרו במסלול סולידי יותר.
בחירת בית ההשקעות:
אחרי שהחלטתם פחות או יותר מה המסלול המתאים לכם ביותר, תצטרכו לבחור את בית ההשקעות בו תבחרו להשקיע את כספכם ולפתוח קרן השתלמות. בבחירת בית ההשקעות יש 3 אלמנטים שצריך לקחת בחשבון:
- התשואה - כמה רווחים מצליח בית ההשקעות הזה להשיג באותה קרן השתלמות שמעניינת אותכם. התשואה היא נתון שאי אפשר לדעת מראש במדויק, כי הוא תלוי בשוק ההון עצמו, אבל אם לקרן שבה אתם מעוניינים יש ביצועים טובים באופן די עקבי, זה אומר הרבה על האיכות של מנהלי ההשקעות ועל היכולת שלהם לקחת החלטות טובות בנוגע להשקעת הכסף שלכם.
אתר משרד האוצר והאתרים הפיננסיים השונים מפרסמים באופן שוטף את דירוג הביצועים של קרנות ההשתלמות השונות בארץ. אפשר לראות דירוגים שמתייחסים לשנה האחרונה, לשלוש השנים האחרונות, לעשור האחרון וכן הלאה – כל המידע שקוף וזמין לכל מי שמעוניין. מומלץ מאוד להיעזר בדירוגים האלה לפני הבחירה, כאשר ככל שתבחנו את בית ההשקעות במסלול המבוקש לטווח ארוך יותר, כך תקבלו מושג טוב יותר לגבי איכות ואמינות מנהלי ההשקעות שלו.
בין בתי ההשקעות המובילים בשנים האחרונות: אלטשולר שחם, ילין לפידות, מיטב דש, פסגות שיא, אקסלנס, אנליסט, הראל, הלמן-אלדובי ועוד.