ניהול תקציב
- איך ומתי לבחור הלוואה חוץ בנקאית?
- איך לבחור כרטיס אשראי
- איך להתנהל נכון במיתון
- איך להתנהל נכון כלכלית ופיננסית כשמוכרים דירה
- האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות (הלוואות p2p)?
- היטל השבחה
- השוואת מחירי תקשורת
- חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?
- יוצאים לגמלאות - זכויות כספיות
- כינוס נכסים ופשיטת רגל
- כך תוכלו לקבל הלוואה מיידית במזומן
- כרטיס ויזה נטען
- כרטיסי אשראי
- לשמור על הכסף בחשבון
- מה זה חדלות פירעון?
- ניהול אשראי
- ניהול עסק
- ניהול פיננסי נכון בארגון
- ניהול תזרים מזומנים
- ניהול תקציב נכון
- רכישת רכב יד שניה – החלטה כלכלית נכונה
- שירותי ביקורת וניהול כספים לעסק - מתי ולמה?
- תלוש שכר
ניהול קרנות השתלמות
ניהול קרנות נאמנות
ניהול קופות גמל
מדריך משכנתא
- ביטוח חיים למשכנתא
- השוואת בנקים למשכנתאות
- יועץ משכנתאות פרטי
- לקיחת הלוואה להחזר משכנתא
- משכנתא או הלוואה
- ריבית משכנתא
בנקים
- ביטוח משכנתא
- בנקים בישראל
- הלוואות
- הלוואות חוץ בנקאיות
- הלוואות לסטודנטים
- הלוואות לעסקים
- הלוואות פרטיות
- מחשבון הלוואות
- משכנתא
- סוגי הלוואות מוכרות
חשבונאות ומס
- איתור כספים
- החזר מס לשכירים
- חשבות וניהול כספים
- יועץ מס
- למה הדרישה ליועצי מס עולה?
- מה מגיע לתושב חוזר?
- מס הכנסה להכנסה פסיבית
- מקדמות מס
- ניהול חשבונות
- ניצול נכון של שנת המס
- ראיית חשבון
- שינויי המבנה בחברה מזווית מס הכנסה
חיסכון לטווח בינוני וארוך
- ביטוח מנהלים
- ביטוח סיעודי
- פוליסת חיסכון - המדריך המקיף להשקעה חכמה ומשתלמת
- קופת גמל
- קרן השתלמות
- קרן פנסיה
- תוכניות חיסכון שכל הורה צריך להכיר
ניהול השקעות
מיסוי קבלנים
בתור קבלן, ההכנסות שלך לא מתקבלות כמו אצל שאר בעלי המקצוע, לכן גם חישובי המס שלך שונים בתכלית. מיסוי קבלנים – לאנשי המקרקעין בלבד.
מס ההכנסה מטפל כמעט בכל הענפים במשק בצורה זהה. אבל רק כמעט: יש מספר תחומים בעייתיים מבחינת דיני מיסים, שנקבעו להם פקודות ספציפיות בחוק. אחד התחומים האלה הוא עולם הקבלנות, על היבטיו השונים. אנחנו פה על מנת להסביר לכם על הייחודיות של מיסוי קבלנים.
מהו מיסוי קבלנים?
מיסוי קבלנים, כמשתמע משמו, נועד לכל אותם קבלנים אשר תחום עיסוקם הוא מקרקעין. מדוע יש צורך במיסוי מיוחד עבורם? ובכן, בשונה מתחומים אחרים, בתהליך העבודה של הקבלנים אין הפקת הכנסות מהירה. תהליך הבנייה הוא מתמשך: החיפוש אחר מגרשים, התכנון והבנייה אורכים לרוב מספר שנים, כך שהם לא נכללים בשנת מס אחת.
בנוסף, הקבלן צריך לנהל את כספיו בצורה ייחודית. הוצאותיו השונות וכן הריבית עליהן משתנות לפי קצב התקדמות הפרויקטים. כשמוסיפים את אלה להוראות החשבונאות הייחודיות שקיימות עבור ענף הבנייה, לא מפתיע, לכן, שנקבעו בחוק תקנות מיוחדות לדיווחי קבלנים על הכנסותיהם מביצוע עבודות בנייה במשך תקופה הארוכה משנה.
מיסוי קבלנים עבור קבלן מבצע
קבלן מבצע הוא קבלן שעוסק בעבודות בנייה לפי הזמנת אדם אחר. בהנחה שמשך הבניה אורך למעלה משנה, מיסוי קבלנים מבצעים כולל מספר שלבים. בשלב הראשון, בשנה שבה הקבלן יסיים רבע מעבודתו (מבחינה כספית או כמותית), הוא יעדכן את נציגי המס ברווח המשוער מעבודה זו.
בשנים שלאחר מכן, הדיווח על ההכנסות יהיה לפי החלק היחסי של העבודה שיבצע הקבלן בכל שנה. בשנת המס האחרונה, כלומר בשנה שבה הקבלן יסיים את עבודתו, הוא יצהיר על כלל התוצאה העסקית, תוך שהוא מנכה את ההכנסות עליהן כבר דיווח בשנים עברו.
מיסוי קבלנים עבור קבלן בונה
מיסוי קבלנים קיים גם עבור קבלנים בונים (או נישומים, בעגה המקצועית). קבלן בונה הוא קבלן שיש לו הכנסות ממכירה של בניין שנמצא בבעלותו, ושמשך הבנייה שלו עולה על שנה אחת. הדיווח הראשוני של הקבלן, במקרה זה, יהיה בשנה הראשונה שבה הבניין יהיה ראוי לשימוש. בשנות המס הבאות, ימשיך הנישום להצהיר על הכנסותיו מהבניין באופן יחסי.
בנוסף, קבלנים בונים צריכים גם לייחס את ההוצאות השונות שלהם. מה זה אומר? בייחוס הכוונה היא לדחיית מועד ההכרה בהוצאות. ייחוס הוצאות מוטל על קבלנים בתנאים מסוימים, בכל הנוגע להוצאות ההנהלה שלהם, להוצאות הכלליות וכן להוצאות ריבית שקשה לייחס לפרויקט עצמו.
נשמע לכם מסובך? פנו לייעוץ מקצועי בנושא
מיסוי קבלנים כולל עוד היבטים רבים ולא פשוטים להבנה כלל וכלל. כדי שהקבלן יבצע את הפרוצדורה בצורה הטובה ביותר, ההמלצה שלנו היא לשכור את שירותיו של רואה חשבון מיומן או יועץ לנושאים פיננסיים. גורמים אלה יוכלו לעזור לקבלן לנהל את עסקיו בצורה הנכונה ביותר, וימנעו ממנו בזבוז מיותר של כספים ומאמצים במקרה הטוב, ובירור אצל נציגי מס ההכנסה במקרה הרע.
כיצד בוחרים את הגורם המייעץ?
חשוב לזכור כי רואי החשבון השונים מתמחים במספר רב של נושאים, אולם ישנם רואי חשבון שההתמקצעות שלהם באופן ספציפי היא בתחום המקרקעין, ופנייה אליהם עשויה להיות עדיפה על עזרה של רואה חשבון בעל התמחות כללית יותר. באותו האופן, ניתן גם לפנות לסיוע של עו"ד מומחה למיסוי מקרקעין. בכל אופן, במהלך העבודה יתעוררו עוד ועוד שאלות לגבי מיסוי קבלנים והשלכותיו, לכן, חשוב לוודא כי הגורם המייעץ, בין אם עורך הדין ובין אם רואה החשבון, יהיה זמין בכל עת ויוכל לתת מענה גם כשהבנייה תתקדם.