דף הבית - אתר כספים
שם:
דוא"ל:
טלפון:
נושא:
ניהול תיקים

ניהול תקציב

ניהול קרנות השתלמות

ניהול קרנות נאמנות

ניהול קופות גמל

מדריך משכנתא

בנקים

חשבונאות ומס

חיסכון לטווח בינוני וארוך

ניהול השקעות


מיסוי קופות גמל

מיסוי קופות גמל הוא נושא שחלו בו שינויים רבים כתוצאה מרפורמת המס אשר יושמה בענף תוכניות החיסכון בעקבות מסקנות וועדת בכר. טרם הרפורמה בתחום מיסוי קופות גמל, עמיתי קופות הגמל נהנו מפטור ממס בעת משיכת כספי התגמולים והרווחים שנצטברו בגין נסיבות כדוגמת שישה חודשי אבטלה במקרה של עמית שכיר או לאחר 15 שנים ממועד ההפקדה הראשוני במקרה של עמית עצמאי. מלבד זאת כל משיכה שלא הייתה כלולה בתקנות החוק חויבה בשיעור מס של לפחות 35%. במדריך הבא נבאר את השינויים שחלו בתחום מיסוי קופות גמל בישראל בעקבות רפורמת בכר, ונגלה מהן התקנות החדשות בנושא.

מהו מיסוי קופות גמל ?

על פי תקנות החוק על כל תוכניות החיסכון הפיננסיות חלים חוקי המיסוי בשיעורים משתנים התלויים בגובה ההכנסה ובמעמדו של עמית קופת הגמל. בכדי להבין את תקנות המס החדשות עלינו תחילה להבהיר את המושגים הקשורים לתחום זה.

  • מהי תקרת הכנסה מזכה ? תקרת הכנסה מזכה פירושה גובה ההכנסה המקסימאלית אשר בעבורה ניתן לקבל הטבת מס.
  • מהו ניכוי מס ? ניכוי מס פירושו הפחתה של ההכנסה החייבת למען צורכי מס.
  • מהו זיכוי ממס ? זיכוי ממס פירושו הפחתה של סכום המס השנתי הכולל.

לאור רפורמת בכר חלו מספר שינויים במיסוי קופות הגמל והם כדלהלן:

  • כסף שהופקד עד שנת 2003 הנו פטור מתשלום מס.
  • כסף שהופקד בטווח השנים שבין 2003 עד 2005 חייב בתשלום מס בגובה של 15%.
  • כסף שהופקד החל משנת 2006 והלאה חייב בתשלום מס בגובה של 20%.

כעת, נפרט את כללי המיסוי החדשים החלים על עמית שכיר ועמית עצמאי בגין רפורמת בכר.

מיסוי קופות גמל במעמד עצמאי:

בעת הפקדת הכסף ייהנה עמית קופת הגמל מניכוי וזיכוי מתשלומי המס. כאשר ניכוי המס לא יעלה על שיעור של 5% מן ההכנסה המזכה ממשכורת. כלומר גובהה המקסימאלי של המשכורת השנתית יהיה עד 86,400 ₪ (נכון לשנת 2007). כמו כן הזיכוי ממס יינתן לעמית בעד סכום שלא חוצה את שיעור 5% האחוז מסך ההכנסה. כלומר גובה המשכורת לא יעלה על 345,600 ₪ לשנה.

מיסוי קופות גמל במעמד שכיר:

  • בקופת גמל לשכיר המעסיק מעביר סכום שגובהו עד 7.5% אחוז משכר הברוטו ולא פחות מחמש אחוז. ואילו העובד מעביר סכום של עד 7% אחוז ולא פחות מחמש אחוז.
  • עבור המעסיק סכום ההפקדה לקופת הגמל מוגדר כהוצאה המוכרת למס בגובה של עד 27,786 ₪ לחודש.
  • עבור העובד סכום הפקדה שהוא מעל 27,786 ₪ לחודש אינו זוכה לזיכוי ממס. אולם העובד זכאי לניכוי ממס בגין הפקדות אשר עבורן המעסיק לא משלם גמול לעובד(לרבות בונוסים, שווי רכב, שעות נוספות) בשיעור של עד 5% אחוז מחלק שכר זה או 7,100 ₪ לחודש.
  • פדיית כספי התגמולים יכולה להיעשות רק בגיל 60.
  • בגיל 60 מקבל העובד פטור ממס רווחי הון בגובה של עד 19,440 ש" לשנה בהתאם לתקופת הוותק שלו התלויה בשלושה גורמים: עברו 15 שנה מאז תחילת ההפקדות. פדיית התגמולים רק מגיל 60 ואילך. ובמידה וכספי ההשקעה הופקדו לאחר גיל 60 יש לצבור ותק הפקדה של שלוש שנים . לסיכום, אם ברצונכם לדעת מהם כללי מיסוי קופות גמל וכיצד הם משפיעים עליכם מוטב לפנות ליועץ מס.
הגבלת אחריות

יצירת קשר, אתר כספים © כל הזכויות שמורות