דף הבית - אתר כספים
שם:
דוא"ל:
טלפון:
נושא:
ניהול תיקים

ניהול תקציב

ניהול קרנות השתלמות

ניהול קרנות נאמנות

ניהול קופות גמל

מדריך משכנתא

בנקים

חשבונאות ומס

חיסכון לטווח בינוני וארוך

ניהול השקעות


ניהול פיננסי נכון בארגון

ניהול פיננסי הוא הלב והמוח של כל ארגון, וכשהוא מבוצע באופן נכון, הוא מביא את העסק לגבהים חדשים וכמובן לרווחים. במציאות העסקית של היום, בה הכול דינמי ומשתנה במהירות, ישנה חשיבות להבנה פיננסית שמאפשרת לנהל את העסק טוב יותר ולקבל החלטות המבוססות על נתונים פיננסיים אמיתיים. מהו תפקידו של הניהול הפיננסי בחברה, מה הם הכלים הבסיסיים לניהול פיננסי נכון ואיך זה יכול לעזור לחברה שלכם?

מה תפקידו של הניהול הפיננסי בחברה?

 

ניהול פיננסי בעסק הוא התחום הכספי, והוא למעשה לב ליבו של כל חברה ועסק שרוצה לשרוד וכמובן להרוויח. זה מתחיל בשלבי הקמת העסק, בניית תקציב נכון והשקעה נכונה, וממשיך בפעילות השוטפת: בדיקת רווחיות של מוצרים ושירותים אותם מספק העסק, בניית תזרים מזומנים ושליטה עליו בכל ימי החודש, בחינת נתיבי השקעה ועוד נושאים רבים.

 

מהם הכלים הבסיסיים לניהול פיננסי?

 

  • ניהול תזרים מזומנים – ניהול תזרים הוא הדבר החשוב ביותר כשמנהלים את הכסף של העסק. ללא ניהול תזרום מזומנים, גם עסק רווחי יפשוט רגל. יש לו חשיבות בקבלה של החלטות פיננסיות, הוא מאפשר להתנהג בצורה מקצועית מול הבנק וחברות האשראי ומאפשר להסתכל מספר חודשים קדימה ולהיערך לקראת מצבים לא מתוכננים.
  • גבייה והקדמה של תשלומים – גבייה והקדמת תשלומים בזמן מאפשרים לעסק לשלם לעובדים, לרכוש מלאי ולמעשה להתנהל באופן שוטף. עסק שלא ייגבה מלקוחותיו וספקיו את הכסף שהם חייבים לו, ימצא את עצמו בשלב כלשהו ללא הון נזיל. על כן, הקפדה על גבייה ואף הקדמה של תשלומים היא חיונית לניהול פיננסי נכון.
  • ניהול הון חוזר – באמצעות ניהול הון חוזר ניתן להבין את הצרכים השוטפים של העסק, ולגבש את קווי היסוד לניהול נכון של ההון החוזר. בענפי הקמעונאות יש לכך חשיבות מיוחדות, בכל הקשור לאיזון בין ביקוש וצריכה לרמות המלאי.
  • ניהול דו"ח רווח והפסד חודשי – דו"ח רווח והפסד חודשי, שהוא למעשה דו"ח הוצאות והכנסות, מאפשר לעסק למדוד כמה הוא הרוויח או הפסד בכל חודש. את הדו"ח בודקים אל מול תוכנית העבודה והתקציב, ומבצעים חידודים במקרה הצורך.

 

 

ניהול פיננסי נכון – לעסק בריא ורווחי

 

לעיתים קרובות יוצא לנו לשמוע על עסק רווחי שתורים ארוכים משתרכים בכניסה אליו, שפתאום פשט רגל. למרות שהעסק הרוויח ואפילו מאוד – הוא צלל באופן הדרגתי בשל ניהול פיננסי כושל. הנחות מפליגות, מתן אשראי מוגזם, שימוש במוצרי העסק לרווחת העובדים באופן שגוזל משאבים, דחיית תשלומי ספקים וכמובן תזרים מזומנים חסר – כל אלה גרמו לכך שהעסק מצא עצמו במצב בו הוא אינו יכול לשלם לעובדים, לא מצליח לממש את מחויבותו לספקים ונכנס לבעיות כלכליות מול הבנק. ניהול פיננסי כושל יכול לחסל גם חברות ועסקים רווחיים מאוד.

 

המאמר נכתב באדיבות להב - פיתוח מנהלים

הגבלת אחריות

יצירת קשר, אתר כספים © כל הזכויות שמורות