ניהול תקציב
- איך ומתי לבחור הלוואה חוץ בנקאית?
- איך לבחור כרטיס אשראי
- איך להתנהל נכון במיתון
- איך להתנהל נכון כלכלית ופיננסית כשמוכרים דירה
- האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות (הלוואות p2p)?
- היטל השבחה
- השוואת מחירי תקשורת
- חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?
- יוצאים לגמלאות - זכויות כספיות
- כינוס נכסים ופשיטת רגל
- כך תוכלו לקבל הלוואה מיידית במזומן
- כרטיס ויזה נטען
- כרטיסי אשראי
- לשמור על הכסף בחשבון
- מה זה חדלות פירעון?
- ניהול אשראי
- ניהול עסק
- ניהול פיננסי נכון בארגון
- ניהול תזרים מזומנים
- ניהול תקציב נכון
- רכישת רכב יד שניה – החלטה כלכלית נכונה
- שירותי ביקורת וניהול כספים לעסק - מתי ולמה?
- תלוש שכר
ניהול קרנות השתלמות
ניהול קרנות נאמנות
ניהול קופות גמל
מדריך משכנתא
- ביטוח חיים למשכנתא
- השוואת בנקים למשכנתאות
- יועץ משכנתאות פרטי
- לקיחת הלוואה להחזר משכנתא
- משכנתא או הלוואה
- ריבית משכנתא
בנקים
- ביטוח משכנתא
- בנקים בישראל
- הלוואות
- הלוואות חוץ בנקאיות
- הלוואות לסטודנטים
- הלוואות לעסקים
- הלוואות פרטיות
- מחשבון הלוואות
- משכנתא
- סוגי הלוואות מוכרות
חשבונאות ומס
- איתור כספים
- החזר מס לשכירים
- חשבות וניהול כספים
- יועץ מס
- למה הדרישה ליועצי מס עולה?
- מה מגיע לתושב חוזר?
- מס הכנסה להכנסה פסיבית
- מקדמות מס
- ניהול חשבונות
- ניצול נכון של שנת המס
- ראיית חשבון
- שינויי המבנה בחברה מזווית מס הכנסה
חיסכון לטווח בינוני וארוך
- ביטוח מנהלים
- ביטוח סיעודי
- פוליסת חיסכון - המדריך המקיף להשקעה חכמה ומשתלמת
- קופת גמל
- קרן השתלמות
- קרן פנסיה
- תוכניות חיסכון שכל הורה צריך להכיר
ניהול השקעות
ניהול תיקי השקעות
אם כך, מהו תיק השקעות?
תיק השקעות הוא מונח המסמל אחזקה של מספר ניירות ערך, לרבות: אג"ח, מק"מ, מניות, תחליפי מזומן ועוד, באמצעות משקיע, כאשר ההיגיון העומד מאחורי אחזקת הרכב מגוון של ניירות ערך בתיק ההשקעות, נובע מהעובדה, כי באמצעות פעולה זו ניתן למעשה להקטין את סיכון ההשקעה. יחד עם זאת, תיק ההשקעות יורכב בהתאם למטרות המשקיע ובהתאם למצב שוק ההון, תוך התחשבות בקריטריונים הבאים: מידע על אפיק ההשקעה, היכולת לפזר את הסיכון הכרוך בהשקעה, נזילות וגמישות ההשקעה ויכולת תגובה מהירה.
מהו ניהול תיקי השקעות?
ניהול תיקי השקעות הנו חוזה בו מעניק הלקוח ייפוי כוח למנהל התיקים, האמון על תפעול הונו הכספי, זאת באמצעות הרכבת תיק השקעות פיננסי המותאם לצרכיו, העדפותיו והנחיותיו של הלקוח, כמו כן מנהל התיקים אמון על ניהול פעולות, כגון: רכישה ומכירה של מניות למען השגת שיעור תשואה גבוה. יש להבחין בין בעלי התפקידים השונים: יועץ השקעות, משווק השקעות, ומנהל תיקים. יועץ השקעות, כשמו כן הוא, מדובר באדם המספק שירות של ייעוץ פיננסי, אך אינו בעל הרשאה לניהול תיק ההשקעות של הלקוח. ליועץ ההשקעות, אין זיקה אישית לנכס פיננסי ספציפי, ולפיכך המלצותיו אינן כרוכות באינטרסים מנוגדים. משווק השקעות, אף הוא מספק שירותי ייעוץ, אלא שיש לו זיקה אישית לנכס פיננסי מסוים, ועל כן עליו להצהיר על זיקתו לנכס ועל אופי תפקידו . בהשוואה ליועץ ההשקעות ולמשווק ההשקעות, מנהל התיקים, אמון על בניית תיק ההשקעות של הלקוח, זאת באמצעות ייפוי כוח והרשאה מיוחדת המוענקת לו למען ביצוע פעולות של מכירה ורכישת מניות, ללא אינטרסים מנוגדים ולטובת הלקוח.
היתרונות
ראשית, באמצעות חברה מקצועית מבטיחה ללקוח שירות מקצועי, מענה אישי, ובניית תיק השקעות המותאם לצרכיו האישיים של הלקוח, ומתוך מטרה שיניבו את התשואות הגבוהות ביותר. שנית, ניהול תיקי השקעות באמצעות חברה מקצועית נעשית באמצעות מודלים מתמטיים, המניבים תשואה גבוהה לטווח ארוך, וכך מאפשרת לצמצם את רמת הסיכון ללקוח. שלישית, ניהול תיקי השקעות באמצעות חברה מקצועית היא בטוחה לניסיון של שנים בתחום, נתון המעניק סיכוי נמוך יחסית לטעויות ולהפסדים. רביעית, על אף העובדה כי תיק ההשקעות מנוהל בידי מיופה כוח (מנהל התיקים), עדיין ניתנת שליטה בלעדית ללקוח, נתון הבא לידי ביטוי באפשרות לקבל דיווח על פעולות שבוצעו בתיק ההשקעות, אישור הפעולות והבעלות על התיק.
החסרונות
החיסרון הבולט של ניהול תיקי השקעות באמצעות בית השקעות, טמון בעובדה כי השירות כרוך בדמי ניהול גבוהים. חיסרון נוסף, הקיים בעת ניהול תיקי השקעות באמצעות מנהל תיקים, טמון בעובדה כי מנהל ההשקעות מעדיף יציבות על פני תשואה, עובדה שעשויה לקטוע את פוטנציאל הרווח של המניות בתיק.
אפיקי ההשקעה המקובלים
נהוג לחלק את אפיקי ההשקעה לשתי קבוצות עיקריות: הקבוצה הראשונה, כוללת אפיקי השקעה סולידיים בעלי סיכון נמוך או אפסי, ולפיכך שיעור התשואה בהם נמוך, כדוגמת: פיקדונות שקליים, אג"ח ממשלתי (כגון: גליל, שחר, גלבוע וגילון) , מק"מ ואיגרות חוב קונצרניות. ואילו הקבוצה השנייה, כוללת אפיק השקעה בעלי סיכון גבוה, ולפיכך שיעור התשואה בהם הנו גבוה (עובדה שעשויה להניב רווחים גבוהים מאוד ללקוח או סיכון משמעותי) כדוגמת: מניות, תעודות סל ומט"ח.
כיצד יש לבחור את מנהל ההשקעות שלכם?
בשלב הראשון, עליכם לוודא כי היקף ההשקעה שיש בידכם מתאים לסף ההשקעה המקובל בבית ההשקעות הפוטנציאלי, אשר לרוב נע בין 150,000 ל - 200,000 ולעיתים אפילו 500,000. בשלב השני, מומלץ לבצע בדיקה מקיפה של השוק ולבדוק מהן ההצעות השונות שתוכלו לקבל מחברות לניהול תיקי השקעות, ולאחר ההשוואה תוכלו לבחור בתבונה את בית ההשקעה המשתלם ביותר עבורכם. בשלב השלישי, עליכם לבדוק אם חברת ההשקעות ומנהל התיקים הפוטנציאלי מחזיקים ברישיון של ניהול תיקי השקעות מטעם הרשות לניירות ערך, זאת על ידי בדיקה פשוטה ברשימה המופיעה באתר הרשות לניירות ערך. ובשלב הרביעי, עליכם לקבוע פגישת היכרות ראשונה עם מנהל תיק ההשקעות שלכם, לשמוע את הצעותיו, ולשאול מספר שאלות מנחות אשר יסייעו לכם בגיבוש ההכרעה הסופית, והן:
- מי אמון על ניהול תיק ההשקעות האישי? רצוי לשאול מהו הוותק של מנהל התיקים ולא להסתפק בניסיון "העשיר" שצברה החברה, זאת משום שלעיתים קרובות, מנהל התיקים עודנו בתחילת דרכו, עובדה העשויה להטיל סיכון רב יותר על כספכם.
- בנוסף לשאלת גובה דמי הניהול וגובה דמי השמירה, רצוי לברר עם מנהל תיק ההשקעות, האם הוא מקבל החזרי עמלות על קניה או מכירה של מניות, שכן כאשר מנהל תיקים מקבל החזרי עמלות, הוא עלול לבצע פעולות מסוכנות לטובת רווחיו האישיים, וכך לסכן את כספיכם.
- הקפד לשאול את מנהל תיק ההשקעות שלך מה יהיה גובהם של דמי הניהול במידה וירכוש לך קרנות שבניהולו, לרוב דמי ניהול תיקי השקעות יהיו אולי נמוכים, אולם דמי הניהול במקרה של רכישה, עשויים להיות גבוהים, ולכן חשוב לברר נקודה זו ולחסוך לעצמכם את כאב הראש.
- יש לבדוק מהי מדיניות ההשקעות של החברה, על מנת לראות אם היא עומדת בקנה אחד עם הצרכים שלכם.
- מהי האסטרטגיה לניהול תיק ההשקעות בעת ירידת שערי המניות? ומהו נוהל העבודה הנהוג בחברה? שאלות שבהחלט עשויות לעזור לכם לגבש את הרשמים מחברת ההשקעות ולהגיע לידי החלטה..
לסיכום, טרם פגישתכם עם מנהל תיק ההשקעות, כדאי שתכינו את רשימת הנכסים שבבעלותכם, רצוי שתגדירו את היעדים, הצרכים ורמת הסיכון המקובלת עליכם, ומעל לכל זאת, דאגו לכך כי כל מה שסוכם עם חברת ניהול תיקי השקעות יתועד בחוזה כתוב.