ניהול תקציב
- איך ומתי לבחור הלוואה חוץ בנקאית?
- איך לבחור כרטיס אשראי
- איך להתנהל נכון במיתון
- איך להתנהל נכון כלכלית ופיננסית כשמוכרים דירה
- האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות (הלוואות p2p)?
- היטל השבחה
- השוואת מחירי תקשורת
- חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?
- יוצאים לגמלאות - זכויות כספיות
- כינוס נכסים ופשיטת רגל
- כך תוכלו לקבל הלוואה מיידית במזומן
- כרטיס ויזה נטען
- כרטיסי אשראי
- לשמור על הכסף בחשבון
- מה זה חדלות פירעון?
- ניהול אשראי
- ניהול עסק
- ניהול פיננסי נכון בארגון
- ניהול תזרים מזומנים
- ניהול תקציב נכון
- רכישת רכב יד שניה – החלטה כלכלית נכונה
- שירותי ביקורת וניהול כספים לעסק - מתי ולמה?
- תלוש שכר
ניהול קרנות השתלמות
ניהול קרנות נאמנות
ניהול קופות גמל
מדריך משכנתא
- ביטוח חיים למשכנתא
- השוואת בנקים למשכנתאות
- יועץ משכנתאות פרטי
- לקיחת הלוואה להחזר משכנתא
- משכנתא או הלוואה
- ריבית משכנתא
בנקים
- ביטוח משכנתא
- בנקים בישראל
- הלוואות
- הלוואות חוץ בנקאיות
- הלוואות לסטודנטים
- הלוואות לעסקים
- הלוואות פרטיות
- מחשבון הלוואות
- משכנתא
- סוגי הלוואות מוכרות
חשבונאות ומס
- איתור כספים
- החזר מס לשכירים
- חשבות וניהול כספים
- יועץ מס
- למה הדרישה ליועצי מס עולה?
- מה מגיע לתושב חוזר?
- מס הכנסה להכנסה פסיבית
- מקדמות מס
- ניהול חשבונות
- ניצול נכון של שנת המס
- ראיית חשבון
- שינויי המבנה בחברה מזווית מס הכנסה
חיסכון לטווח בינוני וארוך
- ביטוח מנהלים
- ביטוח סיעודי
- פוליסת חיסכון - המדריך המקיף להשקעה חכמה ומשתלמת
- קופת גמל
- קרן השתלמות
- קרן פנסיה
- תוכניות חיסכון שכל הורה צריך להכיר
ניהול השקעות
קופת גמל לשכירים
שכיר אשר רוצה לחסוך לפנסיה יכול לעשות זאת באמצעות קופת גמל לשכירים. אך מה שבעבר נשא אופי מסוים ומוגדר מאוד, השתנה מאוד מאז נכנסו התקנות החדשות ב-2008. אז כיצד פועלות קופות הגמל היום?
השינויים הרבים שעברו בשנים האחרונות קופות הגמל לשכירים נעשו במטרה להבטיח שהכספים שנחסכו ישמשו את החוסך בצורה הטובה והיעילה ביותר. וכדי להבין את הכוונה שמאחורי מטרה זו, חשוב להבין מה היה תפקידן של קופות גמל עד לפני כמה שנים.
קופות גמל לשכירים: לקבל את כל הכסף בפעם אחת
בעבר, קופות גמל לשכירים הציעו הבדל אחד משמעותי ביחס לכל אפשרות חיסכון אחרת לימי הגמלאות: האפשרות לקבל את הכסף במלואו, בבת אחת, ברגע הפרישה או ברגע בו התממש כל תנאי אחר אשר נחשב לאירוע מזכה על פי הגדרות הקופה וההסכם בין הצדדים.
הבעיה הייתה, שהאדם הממוצע לא ידע כיצד לנהל כראוי את הסכום העצום שקיבל, אשר הגיע לעיתים גם ליותר ממיליון שקלים. לרוב, כשעומד לרשותנו לפתע סכום כל כך גדול, אנחנו עלולים להסתחרר ולבזבז אותו ללא שום הבחנה. במצב כזה, אין ספק שהמטרה לא תושג: האדם שחסך את כל הכסף, פשוט לא ייהנה ממנו כמו שצריך.
לשם השוואה, קרן פנסיה או ביטוח מנהלים מבטיחים קצבה קבועה מידי חודש בחודשו. לא ניתן להשתמש בכל הסכום ולמשוך אותו בבת אחת, אלא רק ליהנות ממנו 'בחבילות' של כמה אלפי שקלים מידי חודש. ראשי הכלכלה הישראלית הבינו כי זו הדרך הטובה ביותר, ולכן החליטו שגם קופת גמל לשכירים תפעל כך. ההחלטה התקבלה רשמית בשנת 2008.
קופת גמל לשכירים כיום
זה לא אומר שהקיץ הקץ על קופות הגמל לשכירים. גם היום לא מעט מכוח האדם השכיר בישראל בוחר בקופת הגמל כאופציה המועדפת עליו לביטוח הפנסיוני, אך הדברים כפי שהיו עד 2008 השתנו באופן משמעותי.
כיום, ישנם שני סוגים של קופות גמל לשכירים – קופת גמל משלמת לקצבה וקופת גמל שאינה משלמת לקצבה. בשני המקרים, לא ניתן למשוך את הכספים בבת אחת (אגב, קופת גמל לשכירים מסוג זה נקראה בזמנו קופה לתגמולים).
כיצד זה עובד? קופת גמל משלמת לקצבה פועלת על אותו עירון של קרן הפנסיה וביטוח המנהלים: קצבה חודשית קבועה ולא יותר מכך. כאשר מדובר על קופה לא משלמת לקצבה, נקבע סכום חודשי מינימלי שעל הקופה לשלם בכל זאת לחוסך: 3,850 ₪.
אם הצליח החוסך לצבור לאורך השנים סכום כסף שיכול להעניק לו קצבה גדולה יותר מ-3,850, הוא יכול לבחור בין שתי אופציות: להגדיל את הקצבה החודשית שלו עד לסכום הגבוה ביותר האפשרי מבחינתו בהתאם לעודף שצבר, או למשוך את הכספים העודפים בבת אחת, כמו שהיה ניתן לעשות בעבר.
במה שונה קופת גמל לשכירים משתי האופציות האחרות?
רבים יכולים להגיד: אם היום ניתן ליהנות מכספי הפנסיה רק בצורה של קצבאות חודשיות, במה שנה קופת הגמל משתי האופציות האחרות, קרי קרן פנסיה וביטוח מנהלים? השוני הוא בעיקר במה שהכסף שלך עושה בזמן החיסכון.
כאשר מדובר על קופת גמל לשכירים (וגם לעצמאיים), לרשות החוסך עומדת האפשרות להחליט מה יהיה אופייה, כלומר כיצד יושקע הכסף שלו. אופי ההשקעה נקבע על ידי דירקטוריון ועדת ההשקעות של הקופה והוא זה אשר אחראי לתוצאותיה. צורת ההשקעה ואופי הביטחונות הם שמבדילים אותה משאר לכי החיסכון.