ניהול תקציב
- איך ומתי לבחור הלוואה חוץ בנקאית?
- איך לבחור כרטיס אשראי
- איך להתנהל נכון במיתון
- איך להתנהל נכון כלכלית ופיננסית כשמוכרים דירה
- האם כדאי להשקיע בהלוואות חברתיות (הלוואות p2p)?
- היטל השבחה
- השוואת מחירי תקשורת
- חרדה כלכלית - למה אנחנו כ"כ חוששים על הכסף שלנו?
- יוצאים לגמלאות - זכויות כספיות
- כינוס נכסים ופשיטת רגל
- כך תוכלו לקבל הלוואה מיידית במזומן
- כרטיס ויזה נטען
- כרטיסי אשראי
- לשמור על הכסף בחשבון
- מה זה חדלות פירעון?
- ניהול אשראי
- ניהול עסק
- ניהול פיננסי נכון בארגון
- ניהול תזרים מזומנים
- ניהול תקציב נכון
- רכישת רכב יד שניה – החלטה כלכלית נכונה
- שירותי ביקורת וניהול כספים לעסק - מתי ולמה?
- תלוש שכר
ניהול קרנות השתלמות
ניהול קרנות נאמנות
ניהול קופות גמל
מדריך משכנתא
- ביטוח חיים למשכנתא
- השוואת בנקים למשכנתאות
- יועץ משכנתאות פרטי
- לקיחת הלוואה להחזר משכנתא
- משכנתא או הלוואה
- ריבית משכנתא
בנקים
- ביטוח משכנתא
- בנקים בישראל
- הלוואות
- הלוואות חוץ בנקאיות
- הלוואות לסטודנטים
- הלוואות לעסקים
- הלוואות פרטיות
- מחשבון הלוואות
- משכנתא
- סוגי הלוואות מוכרות
חשבונאות ומס
- איתור כספים
- החזר מס לשכירים
- חשבות וניהול כספים
- יועץ מס
- למה הדרישה ליועצי מס עולה?
- מה מגיע לתושב חוזר?
- מס הכנסה להכנסה פסיבית
- מקדמות מס
- ניהול חשבונות
- ניצול נכון של שנת המס
- ראיית חשבון
- שינויי המבנה בחברה מזווית מס הכנסה
חיסכון לטווח בינוני וארוך
- ביטוח מנהלים
- ביטוח סיעודי
- פוליסת חיסכון - המדריך המקיף להשקעה חכמה ומשתלמת
- קופת גמל
- קרן השתלמות
- קרן פנסיה
- תוכניות חיסכון שכל הורה צריך להכיר
ניהול השקעות
תעודות סל
משקיעים שמחפשים אפיק השקעה יחסית בטוח בוחרים בתעודות סל. בשוק ההון של ישראל אפשר למצוא כ-350 תעודות סל להשקעה, הישראלים מזהים את הפוטנציאל הגלום בתעודות וממהרים לצרף אותן אל תיקי ההשקעות. תעודת סל שייכת למשפחת ניירות הערך, היא עוקבת אחר מדד מסוים ומניבה רווחים בהתאם לתנודות.
חשוב לציין כי יש לשלם דמי ניהול שנתיים בעבור החזקת התעודות. שבע חברות ישראליות מורשות להנפיק תעודות ולמכור אותן למשקיעים, פרט לתעודות הללו אפשר יהיה להשקיע גם בתעודות מכל רחבי העולם. המשקיעים הישראלים שמבקשים לפעול בזירה הבינלאומית יוכלו לרכוש ניירות ערך כמו תעודת סל מניות חו"ל, תעודות סל נפט ותעודות סל סחורות.
סוגים של תעודות סל
התעודות הנפוצות ביותר בישראל הן תעודות סל מניות ישראל, תנועתן מושפעת מהמדד הישראלי, העסקאות מתבצעות בשפה העברית וקל לקבל עדכונים ולעקוב אחר הנעשה בחברה. תעודות סל מטבע חוץ ותעודת אגרות חוב זוכות גם כן לביקוש רב, תעודות המט"ח מושפעות מעליות וירידות בערך המטבע אליו הן צמודות.
תעודות סל נפט מציעות למשקיעים הישראלים דריסת רגל בתחום הנפט, התעודות נעות מעלה ומטה בהתאם לעליות וירידות במחירי הנפט. אפשרות נוספת להשקעה בסחורה היא רכישת תעודות סל סחורות, התעודות צמודות לזהב, תירס ושאר משאבים. תעודות מורכבות יותר כמו תעודות סל שורט או תעודות ממונפות ומשולבות מתאימות למשקיעים מנוסים וותיקים.
תעודות סל בחסר (שורט)
רוב תעודות הסל מפיקות רווחים מעליות של המדד אליו הן צמודות, תעודות שורט עושות פעולה הפוכה ומפיקות רווחים דווקא כשהמדד נמצא בירידה. קריאה נכונה של השוק וחשיבה לטווח הארוך מביאה את המשקיעים המנוסים אל התחום ומצליחה להניב תשואות יפות. יש לציין כי העיסוק בתחום מהווה מקצוע לכל דבר, המשקיעים מוסיפים תעודות אל תיק ההשקעות אך ורק לאחר בחינה מקיפה של ההשקעה וסקירת התחזיות לשינויים במדד.
תעודות סל מורכבות
את התעודות המורכבות רוכשים לרוב רק אנשי המקצוע, כל תעודת סל מורכבת מתבססת על מספר פרמטרים. תעודות סל מורכבות עוקבות אחרי כמה מדדים בו זמנית, המעקב אחר התנודות מסובך וקשה יותר לזהות את השלב בו כדאי יהיה למכור את התעודה או להרחיב את ההשקעה בתחום.
איך לבחור תעודת סל בישראל
הכניסה לתחום מורכבת מ-2 שלבים, בשלב הראשון יש לבחור את סוג התעודה אותה מבקש המשקיע לרכוש ובשלב השני יש לבחור את החברה המנפיקה. אל תהליך קבלת ההחלטות כדאי להכניס השוואת עלויות ומחירים בין כמה חברות, נתוני שיעור הריבית של כל חברה, שיעור הדיבידנד ועצות מקצועיות.
ההבדלים בין תעודות הסל באים לידי ביטוי במחיר אותו דורשת כל חברה בעבור התעודות ובתעריף דמי הניהול שיש לשלם. הרווחים הצפויים למשקיע מושפעים משיעור הריבית שמציעה החברה, הריבית הגבוהה ביותר מציעה את הרווחים הגבוהים ביותר.
שיעור הדיבידנד מתייחס לפערים בין תשואה עודפת אל מול תשואת המדד, בחלק מהחברות זוכים המשקיעים לנתח מהסכום. לא פשוט לבחור תעודות סל בישראל. אלו שמחפשים יציבות יוכלו להרכיב את תיק ההשקעות שלהם ממספר סוגי תעודות שנצמדות אל כמה מדדים. את הדיווחים על תנודות המדדים אפשר למצוא במדורי הכלכלה, מאגרי המידע של שוק ההון ואתרי אינטרנט מקצועיים.